Η Μύκονος αποτελεί κοσμοπολίτικο προορισμό που προσφέρει έντονες συγκινήσεις. Εκατομμύρια ταξιδιωτών ονειρεύονται να φτάσουν σε αυτό το νησί των Κυκλάδων, ώστε να γίνουν και εκείνοι μέρος του ονείρου. Τα ολόλευκα σπιτάκια με τα μπλε παραθυρόφυλλα, τα λιθόστρωτα σοκάκια και το άρωμα του βασιλικού που πλημμυρίζει την κάθε γειτονιά, τα ιστορικά μνημεία αλλά και η βόλτα δίπλα στο κύμα, όλα αυτά αποτελούν μαγευτικές πινελιές στην εμπειρία διακοπών του κάθε ταξιδιώτη.

Ποια είναι όμως τα κυριότερα αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος στο νησί της Μυκόνου; Σίγουρα δεν εξαντλούνται σε μία λίστα, αλλά εντούτοις υπάρχουν ορισμένα μέρη που αξίζει πραγματικά ο καθένας να τα επισκεφθεί. Πρώτα απ’ όλα, η Μικρή Βενετία αποτελεί πόλο έλξης για κάθε ταξιδιώτη. Ιδιαίτερα το ηλιοβασίλεμα, ο περισσότερος κόσμος καταφθάνει στη Μικρή Βενετία στην άκρη της Χώρας. Σκοπός να θαυμάσουν όλοι τα μαγευτικά χρώματα που πλημμυρίζουν τον ουρανό και τη θάλασσα, και την καθιστούν από το πιο ειδυλλιακό μέρη στο νησί.

Η Παναγία Παραπορτιανή είναι μία επιβλητική κατάλευκη εκκλησία στο κέντρο του νησιού. Στην πραγματικότητα, πέντε διαφορετικά εκκλησάκια έχουν ενωθεί για τη δημιουργία αυτού του αρχιτεκτονικού αριστουργήματος. Οι ανεμόμυλοι στην τοποθεσία Κάτω Μύλοι προσελκύουν εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελούν ένα από τα διασημότερα ορόσημα για το νησί των Κυκλάδων.

Φυσικά και στη Μύκονο θα συναντήσει κανείς αρκετά μουσεία, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου και το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου. Επίσης, θα βρείτε το Λαογραφικό Μουσείο και πάρα πολλές γκαλερί τέχνης με ενδιαφέροντα εκθέματα. Τέλος, αξίζει να αναφερθούν οι πολυποίκιλες παραλίες της Μυκόνου. Όλες τους πανέμορφες και φιλόξενες, προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης, όπως επίσης δόσεις αδρεναλίνης και ατέλειωτη διασκέδαση.

Φτάνοντας στη Μύκονο, οργανώστε την περιήγησή σας σε αυτά τα αξιοθέατα. Έτσι θα ανακαλύψετε τη μαγεία της Μυκόνου σε κάθε γωνιά, σε κάθε σας βήμα. Πρόκειται για έναν εκπληκτικό προορισμό στις Κυκλάδες με κοσμοπολίτικο αέρα και διεθνή αναγνώριση, φυσικό κάλλος και πολλές συγκινήσεις!