Η ελληνική κουζίνα αποτελεί κατά πολλούς την πιο υγιεινή και νόστιμη εκδοχή μαγειρικής σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν φανατικοί υποστηρικτές της, που δε χάνουν ευκαιρία να δοκιμάζουν πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές και να πειραματίζονται με νέες γεύσεις. Τι είναι αυτό όμως που προσφέρει η ελληνική κουζίνα και την έχει τοποθετήσει στην κορυφή της γαστρονομίας;

Ίσως το κυριότερο μυστικό της επιτυχίας για την ελληνική γαστρονομία είναι η φρεσκάδα των υλικών. Εξαιρετική πρώτη ύλη είναι σίγουρα αυτό που ξεχωρίζει, καθώς η γεύση γίνεται πιο έντονη και μεστή. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ελληνικής παραγωγής που χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα φαγητά αποτελεί σημείο αναφοράς, κάνοντας κάθε πιάτο πιο νόστιμο και ταυτόχρονα πιο υγιεινό.

Τα ψάρια και τα θαλασσινά από τις ελληνικές θάλασσες είναι επίσης νευραλγικοί παράγοντες επιτυχίας για την ελληνική γαστρονομία. Πολύ συχνά μάλιστα, η ψαριά της ημέρας καταναλώνεται άμεσα και το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο μαγευτικό. Επίσης, μεγάλη σημασία δίνεται πάντοτε στα εποχικά φρούτα και λαχανικά. Με αυτό τον τρόπο, πάντοτε στις παραδοσιακές συνταγές χρησιμοποιούνται προϊόντα με γεμάτη γεύση και εκπληκτικά αρώματα.

Η μαεστρία των γιαγιάδων έχει αποτυπωθεί στις πιο νόστιμες συνταγές της ελληνικής κουζίνας. Τα πάντα είναι μαγειρεμένα με μεράκι και φροντίδα. Πιάτα όπως το παστίτσιο και ο μουσακάς, τα γεμιστά και ο κόκορας κρασάτος, αλλά και η φασολάδα, το ιμάμ και το μπριάμ, τα ντολμαδάκια και τα μπιφτέκια γεμίζουν το τραπέζι με χαρά και γεύση. Ακόμη και στη σύγχρονη εποχή με τις μοντέρνες πινελιές γαστρονομικής τέχνης, η κλασική παράδοση είναι διάχυτη και ενισχύει το τελικό αποτέλεσμα.

Στην Ελλάδα κυριαρχούν οι αυθεντικές γεύσεις, τα αρώματα και τα χρώματα που σας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. Σε μια εποχή πιο αγνή και αθώα, σε μια εποχή όπου ο χρόνος κυλούσε λίγο πιο αργά και τα πάντα έμοιαζαν πιο αληθινά. Αυτή η νοσταλγία φαίνεται να ξυπνά με κάθε δοκιμή ενός πιάτου της ελληνικής κουζίνας. Και η εμπειρία είναι πραγματικά μοναδική!